DAĞLI HUKUK BÜROSU
• Notere aşağıdakilerden vekaletnamede olmasını istediğiniz yetkileri özellikle söyleyiniz. Bu yetkiler vekaletnemninizde bulunmalıdır; Ahzükabz, sulh, ibra, davadan ve temyizden feragat, kabul, vazgeçme, tebliğ/tebellüğ etme, mal beyanında bulunma, temlik etme, adli sicil kaydı isteme, yaş ve ad - soyad değiştirme davası açma.
• Genel yetkili vekaletname çıkarabilmek için Noterliklere başvuruda yanınızda sadece üzerinde T.C. Kimlik Numaranızın yazılı olduğu bir nüfus cüzdanı olması yeterlidir. Yanınızda nüfus cüzdanınızın olmaması halinde, yine aynı özelliklere sahip geçerli bir pasaport yahut da evlilik cüzdanı gibi resmi nitelik taşıyan bir belge ile de vekaletname çıkarılabilir.
• Vekaletname verecek olan bir şirket ise, şirket yetkilisinin yukarıda bahsettiğimiz kimlik belgesinin dışında ayrıca şirketin yetkilisi olduğunu gösterir yetki belgesi ve imza sirküleri gibi belgeleri de yanında bulundurması gerekir. Şirket yetkilisi aynı vekaletname ile hem kendi adına asaleten, hem de şirketi adına vekaleten yetki vererek vekaletname çıkarabilir.
• BOŞANMA VE BOŞANMANIN TANIMA TENFİZİ DAVASI İÇİN VEKÂLET VERİLECEKSE;Boşanma davası ya da boşanmanın tanınması tenfizi davası olduğu notere mutlaka söylenmelidir. Notere 2 fotoğrafla ve nüfus cüzdanı – resmi bir kimlik belgesi ile ile gidilmelidir.
TANIMA TENFİZ DAVASI AÇILABİLMESİ İÇİN KESİNLEŞMİŞ YABANCI MAHKEME KARARININ, APOSTILLE BELGESİNİN VE VEKALETNAMENİN ASLI İLE RESMİ MAKAMLARCA ONAYLANMIŞ TÜRKÇE TERCÜMELERİNİN TEMİN EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
• Taşınmaz mallara ilişkin verilecek vekaletnamelerde; yetkinin verileceği taşınmazın ada-parsel-pafta numaraları ayrıntılı bir şekilde belirtilmeli ve vekile bu taşınmaza ilişkin hangi yetkilerin verildiği de özellikle dikkatli bir şekilde belirlenmeli ve belirtilmelidir.
• Motorlu taşıtlar konusunda da aynı titizlikle ve motorlu taşıtın plaka numarası belirtilerek vekaletname verilmelidir.